Η Κινητοποίηση Μαλακών Μορίων ή αλλιώς Θεραπευτική μάλαξη αποτελεί ένα από τα φυσικά μέσα θεραπείας και βρίσκει ευρεία εφαρμογή σε όλες σχεδόν τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος αλλά και των άλλων συστημάτων του ανθρώπου. Η θεραπευτική μάλαξη βασίζεται στο συνδυασμό ειδικών δυνάμεων πίεσης και διάτασης που προκαλούν ευεργετικές επιδράσεις στους χώρους του αυλού των αγγείων του αίματος, της λέμφου και των τριχοειδών αγγείων.

Δύο είναι οι μηχανισμοί δράσης της μάλαξης:
ο αντανακλαστικός και ο μηχανικός.

Φυσικοθεραπεία

Αποτελέσματα Κινητοποίησης Μαλακών Μορίων

Η μάλαξη βοηθά μέσω της αύξησης της αιμάτωσης, στη λύση των συμφύσεων και στην αύξηση της ελαστικότητας.

Η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος προκαλεί απελευθέρωση των πόρων των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων και απαλλάσει το δέρμα από άχρηστα σωματίδια και νεκρά κύτταρα. Ακόμη αυξάνει την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητα του δέρματος στις θερμικές και μηχανικές καταπονήσεις και συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Ευρεία η εφαρμογή μάλαξης των μαλακών δομών στη θεραπεία των καταγμάτων μέσω της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος κατά μήκος των νεοσχηματιζόμενων αγγείων επιταχύνοντας την επούλωση και συνεπώς την αποκατάσταση.

Η αύξηση της ροής του αίματος που επιστρέφει στην καρδιά βελτιώνει τη λειτουργία της με αποτέλεσμα τη γενικότερη αύξηση της ροής του αίματος στους ιστούς και όλο το σώμα.

Η μάλαξη επιδρά ευεργετικά στην παροχέτευση και απορρόφηση της σε περιπτώσεις παθολογικής συγκέντρωσης, όπως συμβαίνει στα οιδήματα (πρηξίματα).

Βοηθά στη βελτίωση της πεπτικής και εντερικής λειτουργίας, στη μείωση του στρες και του αυξημένου μυϊκού πόνου στην κοιλιακή χώρα.

Το μυοσκελετικό τοίχωμα του θώρακα είναι εύκαμπτο και αποτελείται από τους σπονδύλους, τις πλευρές, το στέρνο και τους μύες. Κινητοποίηση του τοιχώματος και των μαλακών δομών γύρω από αυτό βοηθούν στην παροχέτευση της βλέννης και των βλεννοποιωδών υλικών που υπάρχουν στους βρόγχους σε περιπτώσεις όπως το άσθμα, βρογχίτιδα ή το εμφύσημα.

Τέλος δεν θα πρέπει να παραληφθεί η ωφέλεια της μάλαξης σε συνδυασμός με τη σωματική χαλάρωση και την ψυχικής απελευθέρωση συνθέτοντας μια γενικότερη ευφορία.

Κλείστε Ραντεβού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

  • 6978 720 613
    210 9732015
    6945544938

Ώρες Επικοινωνίας

  • Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 10.00 – 20.00